بررسی و ارزیابی سطح تحصیلات اساتید دانشگاه

یکی از دوستان، علاوه بر کامنتی که اینجا گذاشته، از طریق  فرم تماس هم اطلاعاتی خواسته. بد نیست پاسخی که برای ایشان نوشتم را (با کمی ویرایش) در اینجا هم منتشر کنم:
سلام – موضوع تحقیق شما بسیار خوب و مهم است!
علی القاعده بایستی امکان جمع آوری اطلاعات لازم برای این تحقیق را نیز در اختیار شما قرار دهند.
اولا شما بایستی بتوانید (یعنی این اجازه را داشته باشید) که از حوزه معاونت آموزشی اطلاعات اساتید گذشته و حال دانشگاه را بدست آورید. اطلاعاتی از قبیل مدرک تحصیلی – دانشگاه محل تحصیل – سابقه تدریس – سوابق مرتبط آموزشی و تحقیقاتی – معدل و … همچنین در دانشگاهها در اواخر ترم فرمهای ارزیابی‌ای برای اساتید، توسط دانشجویان تکمیل میشود. علی الاصول بایستی نتیجه تحلیل داده‌های موجود در این پرسشنامه‌ها نیز در جایی بایگانی شده باشد. اگر بتوانید به آنها نیز دست یابید، بسیار مفید خواهد بود. اطلاعات مندرج در آنها را به صورت جداگانه مورد ارزیابی قرار دهید (با قید اینکه اینها نظرات دانشجویان است)!
اگر ارزیابی های دیگری نیز انجام شده (مثلا خود دانشگاه از برخی از اساتید آزمون استخدامی گرفته یا برای پذیرش آنها مصاحبه علمی‌ای انجام داده) از نتایج آنها نیز مطلع شوید. از مسئولین آموزش و معاونت آموزشی بخواهید که این اطلاعات را در اختیارتان قرار دهند. گرچه ممکن است چندان تمایلی نداشته باشند ولی اگر خوب فکر کنند به این نتیجه خواهند رسید که این برای دانشگاه بسیار مفید است و نتیجه چنین تحقیقی بسیار موثر و برای مدیریت دانشگاه و مدیریت سطوح بالاتر بسیار مورد نیاز است. در برخی از دانشگاهها، مدیریت حاضر است که برای انجام چنین تحقیقی هزینه‌های کلانی نیز بپردازد.
و اما :
1- اگر اجازه دسترسی به منابع اطلاعاتی لازم به شما داده نمیشود، از استاد راهنمای پروژه خود بخواهید که کتبا به مسئولین ذیربط نامه نوشته و از آنها تقاضای همکاری کند.
2- دقت کنید که در تحقیق خود بیطرفانه و عادلانه قضاوت کنید. داده‌ها را جمع آوری و سپس نتایج را تحلیل کنید. جمع‌آوری داده‌ها، بدون تحلیل بی‌فایده است!
3- جداولی تهیه کنید و پارامترهای موثر در کیفیت تدریس اساتید از قبیل منابع کتابخانه‌ای و میزان دسترسی به اینترنت و آشنایی اساتید با کامپیوتر و میزان امکانات آزمایشگاهی و … را در آنها وارد کنید.
4- ممکن است اجازه دسترسی کامل به پرونده‌های اساتید را به شما ندهند ولی خود آموزش کارهای اینچنینی را انجام داده و با استخراج برخی اطلاعات از پرونده‌ها، لیستهایی آماده داشته باشند که اطلاعات مورد نیاز شما در آنها یافت شود. در صورت وجود چنین لیستهای آماده‌ای، حتما از آنها نیز استفاده کنید.
5- اگر بتوانید بعنوان مثال جامعه آماری کوچکتری در دانشگاه همسایه خودتان (علم و صنعت اراک) نیز بیابید و نتایج تحقیق خود در دانشگاه آزاد اراک را با آنجا مقایسه کنید، بسیار خوب خواهد بود. در دانشگاه علم و صنعت اراک به سراغ آقای دکتر نجفی بروید و از ایشان بخواهید که در زمینه جمع‌آوری اطلاعات لازم با شما همکاری کند. قطعا در صورت امکان ایشان نهایت همکاری لازم را با شما خواهند کرد. سلام مرا نیز به ایشان برسانید.
6- انجام مصاحبه با تعدادی از اساتید و دریافت مستقیم اطلاعات از خود آنها نیز توصیه میشود.موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *