تایمر بیسیک پتروشیمی

اون قدیما امکانات مثل الآن نبود. کم بود! در پتروشیمی اراک که کار میکردیم، یادمه یک سیستم تحت شبکه ناول برای انبار کالا داشتیم که با فاکس‌پرو (البته ورژن 2) برنامه‌نویسی شده بود. فارسی سازش هم فارس‌پرو بود. سیستم نسبتا خوبی بود که استاندارد شل را در انبارداری پیاده‌سازی کرده بود. در استاندارد شل هر کالایی که بیش از یکبار توسط اداره خرید (تدارکات کالا) خریداری میشه، توسط واحد طبقه‌بندی کالا، یک کد MESC بهش اختصاص داده میشه. بعد توسط واحد متولی کالا (مثلا واحد خدمات کامپیوتر که متولی اجناس و اقلام مصرفی کامپیوتر هست) یک پروپزال براش پر میشه و به سیستم کامپیوتری تغذیه میشه. در این پروپزال مقدار مینیمم و ماکزیمم لازم برای موجودی کالا در انبار مشخص میشه. بعدش هم که بر اساس این اطلاعات، واحد سفارشات انبار هر از گاهی سفارش خرید (ایندنت) مینویسه و بعد خرید جنس انجام میشه. کل ورود و خروج اجناس به انبار توسط فرمهایی موسوم به TT به سیستم تغذیه میشه و … (الآن حوصله ندارم بیشتر در مورد سیستم توضیح بدم! اگر علاقه دارید یا نیاز به توضیح بیشتر دارید، با کامنت یا ایمیل اعلام کنید؛ در خدمتتون هستم)
خلاصه، در یک مقطع مشکلی در واحد انبار کالا بوجود آمد و مدتی واحد کامپیوتر و کارشناسان مربوطه درگیر حل مشکل بودیم. قرار شد بچه‌های واحد کامپیوتر روزانه از اطلاعات تغذیه شده بکاپ بگیرند. شاید چیزی حدود 3 کیلومتر بین واحد کامپیوتر و واحد کالا فاصله بود (اگر از درب اصلی ناحیه صنعتی میخواستی بری که فاصله بیشتر هم میشد!). معمولا ماشین هم برای رفت و آمد و مخصوصا برای آخر وقت اداری نبود. امکان ارتباط شبکه نیز موجود نبود. فکر کردیم که چه کنیم؟
1- در تنظیمات کاربران در شبکه ناول، محدوده زمانی برای کارکردن کاربران را -بخاطر اضافه‌کار- به ساعت 18 محدود کردیم. (ناول از این لحاظ بسیار قوی میباشد. 5 دقیقه به آخر وقت مانده به یوزر اطلاع میدهد و دقیقا سر ِ ساعت او را از شبکه بیرون میکند و فایلهای بازش را می‌بندد!)
2- به یکی از اپراتورها، کلید اتاقی که کامپیوتر بکاپ گیرنده در آن قرار داشت را دادیم.
3- اپراتور هر روز آخر وقت (قبل از ساعت 16) کامپیوتر را روشن میکرد.
4- توسط فایلهای راه‌انداز سیستم، بطور اتوماتیک برنامه تایمر که به زبان بیسیک نوشته شده بود اجرا میشد.
5- این برنامه راس ساعت 18 و 5 دقیقه اقدام به بکاپ گیری میکرد.
6- سپس با اجرای یک برنامه کوچک (تحت داس) بنام shutdown -که اونموقع روی سی‌دی‌های مادربورد قرار داشت- کامپیوتر را خاموش میکرد.

اگر خواستید و لازم داشتید، برنامه مذکور رو براتون بفرستم! شاید بعضیها هنوز با سیستمهای قدیمی تحت داس سروکار داشته باشند؟!

راستی دیروز به دلیل آتش‌سوزی در دیتاسنتر هاست، وبلاگمون رو هوا بود!!!

2 Replies to “تایمر بیسیک پتروشیمی”

  1. maziar

    سلام
    من نیاز به یه جدول کامل و جامع از کدهای MESC دارم . که توی اون تمام کدهای اصلی . فرعی . گروه جزء از گروه فرعی و شماره مشخصات کالا باشه .
    اگه سراغ داری راهنمائی کن.
    ممنون و متشکر
    در ضمن خاطره جالبی بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *